luni, 24 octombrie 2016

PARLAMENTARI VOTAȚI ÎN DATA DE MARȚI 25/10/206 ELIMINAREA TAXEI RADIO-TV!!!


DE CE TREBUIE ELIMINATĂ TAXA RADIO-TV?


Din datele prezentate de societățile de furnizare şi distribuţie a energiei electrice la sfârșitul anului 2009 existau înregistrați un număr de 5.426.267 plătitori de taxă tv din care 3.308.249 în mediul urban şi 2.118.018 în mediul rural. Având în vedere datoriile tot mai mari accumulate an de an de către postul TVR, consider că plătirea unei astfel de taxe este o bătaie de joc la adresa românilor. Mai exact noi plătim, ca cei care conduc TVR-ul să aibă ce să cheltuie și fără ca cineva să-i poată trage la răspundere.


De ce trebuie eliminată taxa radio-tv?

1.Este o taxă care favorizează ,,concurenţa neloială’’ în favoarea TVR și a postului Radio-România, faţă de televiziunile și radiourile particulare. Cele două societăți primind în fiecare an subvenții de la stat pe lângă veniturile realizate din taxa radio-tv si reclama contractată.

2. Contribuabilul plăteşte de 3 ori pentru acelaşi serviciu: o data în mod direct și de două ori in mod indirect. O data, în mod direct, prin achitarea taxei propri-zise, la furnizorul de energie electrică. În al doilea rând, în mod indirect, când cetățeanul plătește statului diverse sume de bani sub formă de taxele şi impozite, iar acestea vor constitui venituri și vor forma bugetul naţional sau local. De la bugetul statului, deci din taxele și impozitele plătite de cetățean, cele 2 societăţi primesc alocaţii, conform art. 39 (1) din Legea 41/1994 ,,sursele financiare ale celor două societăţi se constituie din alocaţii de la bugetul de stat, din venituri proprii şi din alte surse”. A 3-a oară, cetăţeanul plăteşte în momentul când semnează un contract cu o societate de cablu, programele celor 2 societăţi regăsindu-se în grila de programe.

3 O altă anomalie se regășește în art. 41 alin 3 a Legii 41/1994 republicată, care stipulează: ,, persoanele fizice cu domiciliul în România au obligaţia să plătească o taxă pentru serviciul public de radiodifuziune şi o taxă pentru serviciul public de televiziune, în calitate de beneficiari ai acestor servicii, cu excepţia celor care declară pe propria răspundere că nu deţin receptoare de radio, respectiv de televiziune, şi a celor care, potrivit legii, beneficiază de scutire de la plata acestor taxe.”. Ori ,,calitatea de beneficiari ai acestor servicii” , presupune un contract între cele 2 societăţi, in calitate de furnizori, şi cetăţean, în calitate de beneficiar. Ori acest contract nu există. Taxa se încasează indiferent dacă cetăţeanul recepţionează sau nu posturile celor două societăţi.

TAXA RADIO-TV A FOST ELIMINATĂ PENTRU FIRME PRIN DECIZIA  ÎNALTEI CURȚI DE CASAȚIE SI JUSTIȚIE.
Mai multe amănunte găsiți pe pagina de internet www.avocantnet.ro sau accesând link-ul: http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_36893/Taxa-radio-TV-trebuie-platita-de-firme-numai-in-anumite-conditii-Ce-solutii-au-ele-daca-nu-beneficiaza-de-aceste-servicii.html


Actiunea in justitie este singurul mod de anulare a taxei radio-TV sau votare de către parlament în data de 25/10/2016 a celor 102 taxe nefiscale propuse de PSD

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu