joi, 4 august 2016

La 19 ani are la activ peste 1500 de ore de voluntariat în slujba copiilor cu dizabilități instituționalizați

La vârsta de 18-19 ani, cei mai mulți tineri care termină un liceu își fac tot felul de planuri: unii visează să plece în străinătate atrași de mirajul banilor câștigați ușor, alții urmează o facultate, iar alții rămân în continuare să fie întreținuți de părinți. Se pare că Mogoi Ionela Camelia, o tânără ambițiosă, în vârstă de 19 ani și care provine dintr-o familie modestă din comuna Berlești, absolventă a Colegiului Tehnic ,,Ion Mincu din Tg-Jiu, nu se încadrează în tipicul tinerilor din zilele noastre. Ea a decis să își continue studiile la Postliceala ,,Ion Mincu” specializarea ,,Tehnician devize și măsurători în construcții”, dar și să sprijine copii cu dizabilități instituționalizați.

Din data de 9 august 2015 și până în prezent, Mogoi Ionela Camelia, a desfășurat peste 1500 de ore de voluntariat la Centrul de plasament destinat protecției rezidențiale a copiilor cu dizabilități din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Tg-Jiu, instituție de protecție socială aflată în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Timp de un an de zile, Ionela, s-a integrat în activitatea centrului, implicându-se în activități de educare și îngrijire a copiilor cu dizabilități.
Pentru efortul, tenacitatea și seriozitatea de care a dat dovadă ea a fost apreciată atât de copiii cu care a lucrat, cât și de personalul centrului. ,,în calitate de educator în cadrul CSCCNS Tg-Jiu, am cunoscut-o pe domnișoara Ionela. care pe perioada voluntariatului efectuat în acest centru, s-a remarcat prin seriozitate, modestie, implicare în diverse activități desfășurate în cadrul dar și în afara centrului, realizând o buna interacțiune cu copii, în special cu cei mici, răspunzând cu ușurință nevoilor afective ale acestora.(P.O, educator în cadrul centului) ,,Ionela face parte din acea categorie de persoane gata oricând sî învețe ceva nou și am  convingerea că orice activitate pe care dorește să o întreprindă va fi tratată cu maximum de responsabilitate”(G.C educator în cadrul centului)
Ca și planuri de viitor, Ionela dorește să se înscrie la o postliceală pentru asistenți medicali generaliști și să obțină permisul de conducere. Pentru obținerea permisului de conducere specialiștii centrului o vor ajuta pe Ionela să aplice la Programul ,,Permis pentru viitor” derulat de către MOL România și Fundația pentru Parteneriat, program prin care anul trecut, 25 de tineri cu rezultate bune la învățătură, dar cu o situație socială precară, au fost sprijiniți să obțină permisul de conducere. Printre cei 25 de tineri sprijiniți și primul care a obținut permisul de conducere dintre aceștia, s-a numărat și un fost beneficiar al centrului de plasament, care în prezent este integrat socio-profesional.

            La sfârșit de contract de voluntariat (9 august) îi dorim Ionelei mult succes în viață și sperăm că și alți tineri să îi urmeze exemplul și să devină voluntari activi în cauze sociale.

Un comentariu: