miercuri, 8 iunie 2016

Caz unic în Europa: Medici din cinci țări europene se luptă pentru o fetiță din județul Gorj. Să o ajutăm și noi!


Perioada dintre sfârșitul unui an și începutul celuilalt an, este pentru cea mai mare parte a românilor una euforică, efervescentă, plină de speranță și planuri de viitor. La fel s-a derulat și viața familiei Coiculescu Monica din comuna Schela, județul Gorj. Însă începutul anului 2016 a tulburat viața familiei, deoarece MARIA, fiica acesteia, în vârstă de un an și două luni, a fost diagnosticata cu o boală autoimună DERMATOMIOZITA . Este o boală extrem de rară care se manifestă la nivelul mușchilor și la nivelul pielii, fiind întâlnită numai la adulți. Acest caz a pus foarte multi medici în dificultate, deoarece până în prezent nu s-a mai întâlnit la nici un copil, fiind un caz unic în Europa, fapt ce a determinat ca mai multe echipe de medici atât din România cât și din Franța, Germania, Belgia, Anglia să fie interesați de micuța Maria.




Istoricul bolii
La debutul bolii, Maria a fost internată la Spitalul Nr. 9 din București unde i s-au făcut mai multe analizele care au fost repetate și trimise la mai multe laboratoare din România dar și la medici specialiști din Germania, Belgia și în Franța. A urmat o biopsie a mușchiului de la picioruș și acolo s-au observat anumite modificări. I s-a facut o evaluare aceasta fiind prezentata unei echipe de medici din  Franța care s-au consultat  si au pus acest diagnostic de DERMATOMIOZITA. Tratamentul Mariei fiind dat tot de aceasta echipa de medici specialiști din Franța. Dupa 2 săptămâni în care i s-a administrat tratamentul prescris cu Solumedrol, fetița a făcut o pneumonie de aspirație, micuța fiind transferată la  Spitalul Clinic de Urgență pentru copii „Maria Curie”. După încă două săptămâni de tratament pentru pneumonie de aspirație s-a încercat ca Maria să revină la Spitalul Nr. 9 .,Cu o zi înainte să fim mutate, Maria, a facut din nou pneumonie de aspirație (tot ce nu putea înghiții se ducea în plămâni inclusiv saliva) pentru că mșchii nu o mai ajutau nici să înghită, alimentația fiindu-i făcută prin sonda nazogastrică. Constatând  că boala s-a complicat și că jumătate din plămân s-a comasat (uscat) a fost nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a i se pune traheostoma,  fiind ajutată să respire de un aparat de ventilație fără de care nu poate supraviețui’’ a precizat Coiculescu Monica.
Starea ei este stabilă momentan mișcându-și foarte puțin degețelele, este conștientă, mai scoate și câte un cuvânt, psihic fiind bine în rest este cum spun unii ca “o legumă”. Medicii au spus ca viata ei depinde momentan de aceste aparate la care este conectată, dar ar fi bine ca aceste aparate să fie achiziționate sau închiriate pentru ca familia să poată revenii în Tg-Jiu cu micuța Maria. În prezent viața familiei Coiculescu este una destul de dificilă. De cinci luni de zile familia locuiește în București în mașină. Pentru că tratamentul prescris pentru dermatomiozită nu a avut nici un efec, în ultimele zile un medic din Anglia a fost în România pentru a o consulta pe Maria si a face noi analize.

            Speranțe pentru strângerea fondurilor
Familia a apelat la diverse instituții din județul Gorj pentru a fi ajutată să achiziționeze aparatul care o ajută pe micuța Maria să respire și al cărui preț este de 18.400 de euro. Până în prezent doar AJPIS Gorj a acordat un ajutor de urgență în valoare de 1000 lei. Însă cei care i-au venit au fost tot oamenii simpli.
Dacă la început, suma de 18.400 de euro era imposibil de strâns pentru familia Coiculescu, după data de 29 mai lucrurile au început să se schimbe. Un articol apărut în cotidianul Gorj Exclusiv a fost distribuit de peste 500 de ori și citit de peste 11.000 de oameni. Dintre cei care au citit articolul, au donat în conturile familiei circa 10.000 lei. Asociația  Salvează o Inimă a prezentat cazul și oricine poate dona printr-un simplu sms accesând link-ul:    https://salveazaoinima.ro/campaigns/coiculescu-maria/ . Până în prezent în conturile acestei asociații s-au strâns 3500 de euro. De asemenea con sătenii familiei Coiculescu au donat 1400 lei și mai doresc să doneze în continuare.
APEL LA SPRIJIN
În data de 18 mai o prietenă m-a rugat să stau de vorbă cu d-na Coiculescu Monica, iar în urma discuțiilor cu aceasta i-am promis că am s-o sprijin, dar după data de 5 iunie. Pe atunci eram în campanie electorală și nu doream să se interpreteze greșit gestul meu de a o sprijini pe micuța Maria. Puteam fi acuzat că doresc să obțin imagine pe seama suferinței unei copile. Acum totul a trecut. Eu nu am ieșit consilier local, dar problema a rămas. Un singur lucru am făcut în timpul campaniei: am distribuit articolul apărut în Gorj Exclusiv pe facebook, în lista mea de prieteni. Iar de aici a început nebunia. Linkul a fost distribuit de circa 240 de ori. Îi rog pe toți care doresc să se implice în sprijinirea micuței Maria, să se implice la nivel personal. Să povestească prietenilor despre cazul acestei fetițe și să încerce să obțină de la rude sau prieteni o sumă de 50-100 de euro. În felul acesta cu 100-120 de persoane putem obține suma necesară achiziționării aparatului prin care Maria poate să respire.
Contul pentru donații este: RO05BRDE200SV53501902000, deschis pe numele Coiculescu Puiu Ion.
            Cei care doresc să afle mai multe despre acest caz vă rog să mă contactați!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu